e Twinning Kök Değerler Projesi

31.01.2024 162

Okulumuzda 2023-2024 eğitim öğretim yılında başlayan OUR ROOT VALUES adlı uluslararası proje müdür yardımcısı olarak görev yapan  Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Hacer SEZEN tarafından yürütülmektedir. Eğitim sistemimizin amacı; bilime odaklı, teknolojiye meraklı ,ahlaki değerlere sahip , evrensel değerleri bilen öğrenciler yetiştirmektir. Çağın gereklerini yerine getirirken kendi öz değerlerimize uzak kalmadan , bu kök değerlerine sahip çıkan bir gençlik yetiştirmek projemizin amacıdır. Bu değerleri öğrencilere sadece öğretmeyeceğiz, tutum ve davranış haline gelmesini sağlayarak okul içinde, okul dışında ve aile içinde yaygınlaştıracağız. Öğrencilerimize benimseteceğimiz 10 kök değer ; adalet, dostluk , dürüstlük, özdenetim, sabır, saygı ,sevgi, sorumluluk, vatanseverlik, yardımseverlik konuları olarak belirlenmiştir. Proje öğretmen-öğrenci- veli işbirliği ile yapılacaktır.Her bir değer ile ilgili etkinlikler yapılacak ve öğrencilerle etkinlik sonrası beyin fırtınası yapılacaktır. Öğrencilerimiz her bir değer değer etkinliği sonrası yorumlama, çıkarımda bulunma, ilişki kurabilme, çıkarımda bulunma, analiz edebilme , çıkarımda bulunma ,düşünceleri sentezleyebilme gibi üst düzey düşünme becerisini işbirliği içinde deneyimleyebilecektir. Bu kök değerleri uygularken web-2 araçlarını öğrenip paylaşımlarımızı teknoloji yoluyla paylaşacağız.

31-01-202431-01-202431-01-2024